За лепоту коју можемо видети на Авали, Верици је испричала ћерка Елена Караман, а модна дизајнерка од тада често одлази у природу. 

- Ја сам девојка са села, претерујем, из малог градића на Косову и Метохији, Подујева, али сам више од 60 година становник Београда. Деценијама сам живела у улици Краља Милана и маштала да једнога дана будем у кући у природи. То није било изводљиво док су деца одрастала. Нашла сам кућу из снова, на брдашцету окружену дрвећем. Пре тога сам често боравила у Елениној кући на Авали и осетила све чари ове планине. Нисам возач, али у том периоду сам упознала Вељка, почели смо заједно да живимо, тако да је олакшање било ићи колима до града иако мени није тешко да, када је он на путу, одем таксијем или аутобусом. Не знам колико знате за ружу ветрова која краси Авалу. У мају цела Авала мирише на зову и багрем. Ваздух на Авали лечи, а људи га загађују - започела је Верица, која каже да јој је природа знатно побољшала здравље:

 

Верица обожава да шета по трави, а козји сир који може наћи у комшилуку:  

-Без обзира на обавезе, чим се вратим из града већ на капији скидам обућу и остатак дана ходам боса по трави, па моја педикирка муку мучи са мном. Дуго бих вам причала о благодетима, од тог момента када вам босе ноге додирну земљу и извуку сав нагомилани стрес који сте имали у току дана, до тога да у комшилуку имам козје млеко, сир и сурутку, домаћа јаја и органско воће и поврће. Моје јабуке, шљиве и лешници нису никада били додирнути неким хемијским средством. Комшије које су ту у сваком тренутку да вам се нађу у свакој ситуацији. Јутарња кафа и излазак сунца, зрикавци који вас успављују, све то је побољшало моје физичко и ментално здравље.

Модна дизајнерка врло поштује природу и позната је по томе да воли да сакупља смеће. 

(Блиц)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Маша Мемедовић слике са летовања 2022

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".