Први основни суд у Београду данас би требало да изрекне прву пресуду Лазару Галићу (38), који је оптужен да је 17. јула прошле године, на пешачком прелазу на Карабурми изазвао тешку саобраћајну несрећу, после које је неколико дана касније у болници преминуо деветогодишњи Стефан Балић.

Тужилаштво, је подсетимо, у завршној речи тражило од суда да Галића осуди укупно на 10 година затвора, због изазивања несреће и непружања помоћи, пошто је после стравичне несреће побегао са места несреће. Одбрана је, с друге стране, затражила ослобађајућу пресуду за Галића.

- Ово је првостепена пресуда и на њу ће право жалбе имати и тужилаштво и одбрана. Галић је у притвору, који му је последњи пут продужен пре неколико дана - објашњава саговорник Курира.

Тешка саобраћајна несрећа, подсетимо, догодила се 17. јула прошле године у Улици Маријане Грегоран, око 20.15 сати. Настрадали дечак је са оцем и братом прелазио улицу на обележеном пешачком прелазу, када је Галић својим аутомобилом налетео на њих, а потом дао гас и побегао. - У несрећи су повређена браћа, Стефан (9) и три године млађи Л. Б., као и њихов отац М. Б. Деветогодишњак је неколико дана касније преминуо у болници - подсећа саговорник Курира.

Фото: М. Анђела

 

 

 

Лазар Галић је ухапшен неколико дана касније и после саслушања пуштен да се брани са слободе. Међутим, након бурне реакције јавности и организованих протеста на месту трагедије, Галићу који је иначе већ осуђиван за саобраћајке, одређен је притвор.

На почетку суђења, како је Курир писао, он је изјавио да није крив и изјавио саучешће породици малишана.

- Велика је трагедија, бол с којим треба да живим, не знам како ћу. Ја сам отац два дечака од 14 и 6 година, желим да изјавим саучешће породици, мада знам да им то сада ништа не значи, уништен им је живот. Уништио сам и њихове животе и животе моје породице. То је јад који ме гризе, да бар могу да вратим време - рекао је Галић током првог излагања пред судом.

У својој завршној речи пред пресуду, рекао је да му је највећа казна да живи са оним што се догодило.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".