ДАНАС је у Првом основном суду у Београду одржано изрицање пресуде у оквиру суђења Лазару Галићу. Галић је, одлуком суда осуђен на 10 година затвора.

Њему је суђено поводом оптужби да је 18. јула на Карабурми на пешачком прелазу аутомобилом ударио двоје деце од пет и десет година, а затим побегао са лица места. Десетогодишњи Стефан Балић је, због задобијених повреда, након несреће преминуо.

Подсећамо, на претходном рочишту обављен је увид у видео запис снимљен код пешачког прелаза на ком је погинуо Стефан Балић.

- Утврђено је да се у 20.15 сати и 18 секунди види долазак пешака, те да се пешаци у кадру виде до 20.15 сати и 22 секунде. Пешак је човек са чије се десне стране налази особа нижег раста са кишобраном у руци. Светла испред драгстора упалила су се у 20.17 сати и 56 секунди - рекла је судија, а на снимку су се видели забринути људи који су се у том моменту окупили на лицу места.

Јекнић је напоменуо да је одбрана, анализирајући снимак констатовала да је Михаило Балић приликом кретања и доласка из Улице Пана Ђукића креће ближе десној ивици коловоза, те да се са децом креће праволинијски, без скретања ка централном делу пешачког прелаза.

Foto: Foto: MФото: М. С./принтскрин Фејсубк/ОФК Гол

 

 

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".