Горан је био млади заштитник животиња, а његова смрт изазвала је шок у читавом региону.

Његова мајка Зора Карановић тврди да је Горан имао велике притиске од стране појединих комшија које су били против онога чиме се Горан занимао, те су константно писали петиције да се пси склоне из села.

– Они су злотвори, мог су Горана отерали у смрт, због њих је мој мали анђео дигао руку на себе – рекла је неутешна мајка за "Српскаинфo".

Због напуштених, често и болесних и повређених паса, које је Горан сакупљао и бринуо о њима, поједине комшије су дигле праву хајку на њега. Писали су петиције и тражили да се Горанови пси уклоне из села.

 

 

– Он је имао 15 својих паса, остали су били са улице. Дешавало се да их се скупи и по 50, све њих је он хранио, лечио и чувао, без икакве материјале користи, из чисте љубави. Од свог новца им је куповао лекове и храну – прича неутешна мајка за "Српскаинфо".

Трагедији је предходило то што су буну дигле комшије, а онда се појавила и комунална полиција која је поручила да Горан може имати само два пса, а да ће остале одвести. То је све узнемирило Горана који је на концу себи одузео живот. Мајка га је нашла обешеног у пластенику.

 

 

Ова трагедија изазвала је бројне реакције. Заштитници животиња из целе БиХ позвали су грађане да данас у 13 сати дођу у Прњавор и испрате Горана на вечни починак, али је најављено окупљање и испред Храма Христа Спаситеља у Бањалуци.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".