На друштвеним мрежама појавила се информација да је водоинсталатер отпушавање одвода у туш кабини једној жени наплатио чак 12.000 динара.

Наиме, како се наводи на Твитеру, жена је позвала водоинсталатера да отпуши одвод у купатилу, а он јој је узео велику количину новца за неколико минута посла. 

- Већ дуго ми слабо отиче вода у туш кабини, све сам покушала и ништа. Позовем водоинсталатера, он отпуши за пет минута и наплати ми 12.000 динара! Двганаест хиљада динара! Људи драги, ево размишљам од јутрос, шта бих радила да нисам имала да платим - наводи се у поменутом твиту. 

 

 

Испод ове објаве изненађени корисници ове друштвене мреже су оставили много коментара. 

- "Зашто си платила? То не може толико да кошта. Прво питај за цену. Сад сам се изнервирала...ццц";

- "А ја пре три године, то и судоперу, 16.000";

- "Мања хирушка интервенција кошта мање од тога. За хирурга 30 година школе, за водоинсталатера три месеца курса..."

- "Они наплаћују свој "пребитан посао" јер рачунају да си могао сам не би звао њега. Шта рећи онда кад неће да плате преглед специјалисте 4.500 дин. Јер Боже њему два минута посла, а овај неписмен водоинсталатер 100 евра. И један и други имају једнако прљав посао - гласили су неки од коментара", само су неки од коментара испод ове објаве. 

Жена се нашалила на свој рачун и истакла је да ју је мајстор "изуо" ценом.

Подсетимо, по новом Закону о заштити потрошача мајстори су у обавези да за сваки рачун већи од 5.000 динара направе спецификацију трошкова, да напишу шта тачно раде и купују, као и колико то кошта.

С обзиром на то, они не могу да дају цену одокативно и не могу да захтевају повећање цене за више од 15 одсто прорачуна.

Поред тога, новим законом уводи се регистар "Не зови", који ће спречити насртљиве трговце да путем телефона промовишу и продају робу и услуге грађанима који то не желе. 

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".