Тешка саобраћајна несрећа која се догодила у суботу увече у близини Мостара, у којој су четири особе погинуле, а четири тешко повређене, проузрокована је прекомерним конзумирањем алкохола и трком колима, пише Клиx.ба.

М.П. у аутомобили марке "БМW x5" и М.Д. у аутомобилу марке "Мерцедес" возили су у алкохолисаном стању, са 2,5 промила алкохола у крви. А случајна жртва њихове трке био је херцеговачки бизнисмен Мате П. који је возио "БМW", и погинуо је док се враћао са крштења са пријатељем.

Колико су брзо возили најбоље сведочи призор аутомобила који су после удеса потпуно девастирани и данима ће се испитивати како би се расветлила страшна несрећа.

Јурили су из правца Мостара према Чапљини и у селу Буна-Затон код Бунских канала побили готово целу породицу која је путовала из супротног смера.

Осим тога, у овој несрећи настрадао је брачни пар Крстић из Мостара са деветогодишњим сином. Они су били у аутомобилу марке "Ренаулт Сцениц". Њихова трогодишња ћерка је преживела, али је задобила повреде опасне по живот и за њу се боре лекари у мостарској болници.

Тешке повреде задобили су и путници из "БМW-а" Л.М. (1987), Р.В. (1977) и К.Ј. (1998).

Увиђај, који су извршили припадници Полицијске управе Мостар, по налогу дежурног тужиоца, трајао је више од пет сати, а за то време саобраћај је на овој деоници магистралног пута био потпуно обустављен.

Тела страдалих превезена су у мртвачницу "Бијели Бријег", а по налогу тужилаштва биће обављена обдукција, док су сва возила превезена у МУП ХНК у Мостару и на њима ће бити обављено детаљно вештачење како би се разјаснио случај и околности под којима се догодила страшна несрећа.

(Клиx.ба)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".