Кнежевић је за Побједу рекао да ће ДФ у том случају тражити и интернационализацију која укључује међународно посредништво за стварање услова за одржавање ванредних парламентарних избора.


На питање због чега предлаже интернационализацију политичке кризе у Црној Гори, Кнежевић је одговорио да је то, ако не успеју преговори, једино решење, јер, како је рекао, "имамо блокаду институција и политичког система у држави".

- Због несагледивих последица које би могао изазвати неуспех преговора, сматрамо да би у том случају, уз посредство међународне заједнице, требало договорити датум одржавања парламентарних и локалних избора истог дана - рекао је Кнежевић.

Преговори о реконструкцији Владе Црне Горе запали су у ћорсокак након што је Ура Дритана Абазовића прво одбила концепт Владе са 16 министарстава и три потпредседничла места, као и нови састанак лидера парламентарне већине док се не изврши детаљнија анализа рада учинка премијера и свих министара.

Председник Покрета за промјене Небојша Медојевић рекао је за Побједу да је тренутно стање неодрживо, наводећи да ће његова политичка групација позвати и на протесте.

- Скупштина не ради, Влада нема подршку већине. В.д. је стање у тужилаштву, Судском савјету, Уставном суду, Државној изборној комисији - рекао је Медојевић.

Он сматра да је то последица распада политичког система након експеримента са експертском владом.