У њему је, како је рекао, упознао човека који је спреман да очува мир, који је отворен за дијалог, који се залаже за поштовање Дејтонског споразума, и који увек и у свим приликама чува интересе српског народа.

Орбанову видео поруку РТРС је пренео у целости:

- Мађарска и Србија су комшије, али Мађарска Републику Српску сматрам својим почасним комшијом. Зато је оно што се код Вас дешава за нас веома битно. Има утицаја на Мађарску и на читав регион, али наравно такође утиче и на Ваше животе, дакле на животе наших пријатеља. - навео је Орбан и додао:

- У Српској предстоје важни избори. Добро познајем Вашег председника, господина Додика, који је добар пријатељ Мађарске и мађарског народа, а и ја сам поносан на наше лично пријатељство. У њему сам упознао човека који је спреман да очува мир, који је отворен за дијалог, који се залаже за поштовање Дејтонског споразума, и који увек и у свим приликама чува интересе српског народа.

Још је и навео:

- Одувек сам га подржавао, зато желим и убудуће да сарађујем са њим. Надам се да ћу и након избора имати прилику за то. Бог благословио све Србе на целом простору Балкана. - закључио је Орбан

Додик је захвалио Орбану на подршци.

(РТРС)

 

БОНУС ВИДЕО:

ДЕЛИМИЧНА МОБИЛИЗАЦИЈА У ТОКУ: Нови регрути окупљају се у Севастопољу, Кемерову и Јакутску

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".