Припадници Централног истражног тима Граничне полиције БиХ и Јединице граничне полиције БиХ Орашје спречили су кријумчарење 30 држављана Републике Турске на Међународном граничном прелазу Шамац.

Илегални мигранти су откривени уз коришћење специјалистичке опреме у товарном простору камиона, националних ознака Републике Хрватске, а у ком је грађа из Босне и Херцеговине у Савезну Републику Немачку.

Како кажу у ГП БиХ, „ради се о камиону, приватног власника, којим је управљао С.М. (52), држављанин Р. Хрватске, који је покушао у гепеку камиона да незаконито превезе преко државне границе држављане Турске који нису испуњавали услове за законит прелазак,“ у намери прибављања за себе незаконите имовинске користи“.

Због сумње да је починио кривично дело кријумчарење особа држављанин Хрватске је ухапшен и испитан у својству осумњичене особе. Према наредби тужиоца Тужилаштва БиХ, камион са прикључним возилом, новац и други предмети који се могу довести у везу са чињењем кривичног ђела су привремено одузети.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".