Поп дива Јелена Карлеуша реаговала је на објаву репера Кањеа Веста и директно му се обратила изражавајући своје одушевљење због његовог потеза.

ЈК је јавно изразила дивљење због порета контроверзног репра, те му се тим поводом и обратила путем Инстаграма.

 

 

- Речи "Животи белаца су важни" је најгенијалнији начин да се белци доведу у исти незавидан положај као и црнци. Јер САВ живот је важан. Изговарање овог слогана и тако храбро стављање на једну мајицу био је највец́и допринос црначкој култури који је икада дао један човек у модерном времену. То је метафора и реалност у исто време. Никада се није тврдило да су животи белаца важни. Увек се подразумевало. Кање је искористио своју позицију једног од најутицајнијих људи данашњице да покаже сву апсурдност расизма и надмоц́и белаца на овом разорно интелигентном и лудо храбром начину свог социолошког и културног рата. Многи нису разумели и с једне и с друге стране, али ни један визионар није био схваћен у своје време - пише у Јелениној објави и даље се наводи:

Фото: Инстаграм/karleusastar

 

 

Карлеуша је изразила дивљење према реперу због храбрости коју има, а коју користи како би се борио за равноправност и људска права.

- Зато ће Кање бити упамћен у времену које долази. Мора да је рођен у погрешно време за себе, али право за ову планету. Овакву голу храброст нико није показао, ризикујући све и не плашећи се тога, чврсто верујући у своју право. (Овакав карактер ће људи са Балкана препознати само у још једној особи из овог дела света...зато се Кање и ја одлично разумемо, иако се не познајемо).

Фото: Танјуг/АП

 

 

Укратко, није било бољег начина да се каже да су животи црнаца важни и да се скрене пажња целом свету на тај слоган од онога што је Кање урадио. И све то са само једном обичном мајицом. Планета зуји. Браво IE - написала је Јелена.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".