Бивша министарка унутрашњих послова Аустралије и опозициони посланик, Керен Ендрјус, изјавила је данас да би укидање забране издавања визе Новаку Ђоковићу био "шамар у лице" Аустралијанцима који су се вакцинисали против ковида.

Ђоковић је прошле године депортован из Мелбурна, иако је првобитно добио дозволу да уђе у ту земљу, и није играо први гренд слем у години, Аустралијан опен.

Српском тенисеру је забрањено да уђе у Аустралију до 2025. године, али постоји могућност да му влада у Канбери укине ту забрану.

Аустралија је у јулу укинула правило према којем се од међународних путника тражи да обелодане свој вакцинациони статус, а Ђоковић је рекао да се нада "позитивним вестима" поводом његове жеље да игра на следећем Аустралијан опену.

Ендрјус, међутим, каже да промена правила не би требало да важи у Ђоковићевом случају, пренео је Ројтерс.

- Онда би се појавили други људи у сличним околностима којима су визе укинуте. Дакле, ако Имиграционо сада одлучи да направи изузетак за Ђоковића, поставља се питање - шта ће да ураде за остале који су у сличној ситуацији - рекла је она за радио "Еј-Би-Си".

Фото: Танјуг/АП

 

 

Ђоковић није коментарисао изјаву Ендрјус, а министарство унутрашњих послова Аустралије поновило је да не коментарише појединачне случајеве.

Бивша министарка полиције је рекла да би укидање забране Ђоковићу био "шамар у лице онима који су урадили праву ствар и вакцинисали се".

- Зашто би се Ђоковићу дозволило да се врати у земљу? Само зато што је високо рангирани тенисер са милионима долара? Не би смело да за њега важи једно правило, а друго правило за остале - додала је Ендрјус.

Фото: Танјуг/АП

 

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".