Такве ситуације могу да постану врло неугодне (а понекад и опасне), па пре следећег изласка са пријатељима или одласка на свадбу свакако научите овај користан трик.

Ако немате високу толеранцију на алкохол, може вам помоћи – квасац! Чини се да суви квасац, који се често користи за припрему печених производа, у себи садржи групу ензима који помажу у разбијању молекула алкохола (које би иначе биле отровне за наш организам).

Фото: Танјуг/АП

 

Јетра је наш једини орган који производи довољно ензима који ће разградити алкохол, но та количина није довољна да спречи пијано стање. Међутим, кључно је конзумирати квасац пре конзумације алкохола, јер ће тако ензими напасти алкохол пре него што доспе до вашег крвног система и јетре.

Како спречити мамурлук?

Ако ипак претерате са алкохолом, постоје начини на које можете да избегнете неугодан мамурлук идућег дана – витамини, здрави оброци, пуно воде те избегавање тамних алкохолних пића. Знојење и вежба такође вам могу помоћи.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".