Како нам је директор ове здравствене установе казао, повређени 36-годишњак смештен је на одељење интензивне неге и налази се под 24-часовним надзором.

- Он има тешку телесну повреду, упуцан је са леђа ватреним оружјем, не знамо ког калибра. Има повреду десне лопатице, прелом другог десног ребра и повреду крвних судова врата. Метак му је изашао готово на предњу страну врата. Хитно је оперисан, заустављено је крварење, метак је извађен и он је тренутно у јединици интензивне неге. Могу да кажем да је тренутно стабилног здравственог стања, али биће под сталним 24-сатним надзором од стране најбољих лекара у КБЦ Косовска Митровица - казао је Елек у разговору за наш портал.

Према његовим речима, у данашњим немирима повређено је укупно десет особа.

- Имамо десет повређених, од тога осам није задржано на болничком лечењу. Они су повређени гуменим мецима, сузавцем, шок-бомбама - казао је.

У току је дијагностика друге особе на болничком лечењу.

- Та друга особа је повређена тако што је задобила повреду тупом силом, да ли кундаком, да ли чизмом, нисмо још добили тачну информацију. Он је у фази дијагностиковања и биће смештен на одељењу хирургије КБЦ-а - рекао нам је.

Како је прецизирао Елек, сви повређени су мушкарци.

(Телеграф)