Снимци са друштвених мрежа приказују да је гомила од најмање 100 људи блокирала пут у центру Техерана, а нешто даље у истом граду и десетине полицајаца распоређених у улици где је горео пожар.

Сузавац је испаљен током протеста испред удружења адвоката у Техерану, где је на десетине демонстраната скандирало "женама животна слобода", показују видео-снимци, додаје Ројтерс.

У северозападном граду Букану, снаге безбедности пуцале су на демонстранте, ранивши 11 људи, наводи група за људска права Хенгав, која је такође известила о пуцњави у граду Керманшаху.

Ројтерс додаје да су у Санандају, главном граду у провинцији Амини у Курдистану, демонстранти рекли да је такође пуцано на учеснике протеста, као и да је неколико особа повређено, и да је полиција свуда.

Ројтерс наводи да није могао независно да провери аутентичност видео-снимака.

Протести због смрти 22-годишње Махсе Амини, преминуле после привођења у полицијску станицу због непоштовања хиџаба, одржавају се широм Ирана већ месец дана.

У протестима је убијено најмање 185 људи, укључујући 19 малолетника, док је на стотине њих повређено, а на хиљаде је ухапшено, према подацима група за заштиту људских права, наводи Ројтерс.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".