Грађани су у знак револта поставили барикаде, блокирајући тако пут у селу Рударе код Звечана и у Северној Митровици код Техничке школе. Тиме је блокиран саобраћај на делу магистралног пута Приштина – Лепосавић – Рашка, односно из јужног и северни део Митровице.

Упркос томе што је ситуација мирна грађани су револтирани, а како је за „Новости“ рекао Небојша из Рудара, „јутрос није стигао ни да доручкује, а специјалци РОСУ су уперили дуге цеви у њега“.

Фото: Д. Зечевић

 

 

Иначе специјалци РОСУ су јутрос око 08.30-09.00 упали на више локација у Звечану и апотеку у Северној Митровици, што је изазвало огрочење грађана који су се окупили, али су их специјалци РОСУ засули сузавцем, ђок бомбама и гађали бојевом муницијом.

На северу КиМ мирно, али напето

На северу Косова и Метохије је тренутно мирно, али напето после данашње акције интервентне јединице косовске полиције у северном делу Митровице и у Звечану.

Грађани страхују од нових акција Приштине. Полиција се повукла, али трагови данашњих сукоба су још видљиви, на улицама су чауре од испаљених меатака.

Тешко рањени Срећко Софронијевић је тренутно стабилно и налази се ван животне опасности.

Од десет повређених грађана најтеже повреде задобио је Срећко Софронијевић из Звечана, коме је урађена хируршка интервенција у КБЦ у Косовској Митровици, где му је извађен метак.

(Новости онлајн/Д.Зечевић)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".