Сумњу је изазвала нагомилана непреузета пошта и то што дуго нису видели Бранислава у згради.

Тешановић је, како је наведено, у стану у којем је нађено његово тело живео скоро 40 година, а када је полиција ушла унутра затекла је тело 78-годишњег мушкарца, док је у соби била упаљена сијалица и свирао радио.

Полиција је тада саопштила да се ради о Југословену, чију родбину недељама нису успели да пронађу. Након свих административних формалности, када је у јануару 2020. одржана сахрана у Стокхолму, социјална служба није успела да пронађе ниједног рођака.

 

 

Сахрани су присуствовали новинари и други људи који су чули за Бранислава, али не и родбина.

Браниславова смрт изазвала је велику пажњу у медијима, а у једном новинском чланку описан је као "најусамљенији човек у Шведској".

Његов земљак Драган Лабан био је дирнут судбином и одлучио је да организује нову сахрану. Овог пута са правим надгробним спомеником и рођацима.

- Нисам знао ко је он био, али сам морао да урадим нешто. Мора да је нешто најгоре што постоји умрети сам без вољених. Нервирао сам се због тога, не би требало тако да се дешава - рекао је Драган.

Драган је успео да нађе Бранојку Стевановић, која је изгубила контакт са братом када се 60-их преселио у Шведску.

Од ње је добио дозволу да Тешановићу организује нову, православну сахрану, којој су присуствовали и његови рођаци. Његов гроб је, уместо анонимног знака који му тада додељен, добио надгробни споменик.

- Драги наш деда, пре него што изговорим речи упућене теби, желим да се захвалим нашој православној заједници у Стокхолму, пре свега Драгану Лабану који је осетио потребу да се живот нашег деде заврши поменом и споменом – рекла је Емилија Димитријевић, Слободанова унука.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".