Креирајући популарну серију "Село гори, а баба се чешља", Бајић је свој таленат искористио и у едукативне сврхе, а инспирацију и дозволу за то добио је од своје супруге Милене.

- Једно телевизијско дело има одговорност и треба да пошаље јаке поруке. Многи су се у  серији "Село гори..." ухватили за комедиографски моменат, а то је само била моторика да одржи пажњу серије и да уз то пошаљем важне и битне моралне поруке. Иза тога стоји огроман трпеж, мука, јер је све морало да прође кроз желудац.

Фото: В. Данилов

 

- Борба са карциномом дојке је, нажалост, моја лична и породична драма са супругом Миленом. У развоју серије рекао сам супрузи да бих отворио ту тему, али да ће то бити препознатљиво да је то заправо наша ситуација и моја жалосна инспирација. Да није дозволила, никада не бих о томе писао, али је рекла: "Уради то, то је добро, подржавам те јер треба да се пошаље порука".

- Уметност мора да буде у служби народа. "Село гори..." је јако велика и важна прича и мој капитални пројекат и сигурно ће тако остати упркос новим пројектина које радим - објаснио је Радош.

(Ало)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из приватног албума - Радош Бајић

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".