Уколико сте пушач или бивши пушач, велика је вероватноћа да су плућа пуна токсина. На срећу, намирнице из околине које користимо скоро свакодневно могу помоћи да их прочистите и направите квалитетан напитак. За један такав напитк потребна су само три састојка.

Ђумбир је зачин, који се од давнина користи због својих исцељујућих својстава. Између осталог, ђумбир чисти сувишне слузи из плућа. Лук, као и бели лук, садржи антиканцерогена својства, а одличан је и код бројних малигних стања.

Он учествује као превентива, спречава настанак разних болести дисајног тракта. Куркума или индијски шафран је такође богат витаминима и минералима, а садржи и врло здраве омега 3 масне киселине.

Садржи антивирусна, антибактеријска и антиканцерогена својства па свакако обогатите свакодневну исхрану овим зачином.

За почетак додајте га напитку који чисти плућа, а за који вам треба: 400 грама лука, литар воде, 400 грама шећера (ако желите здравију варијанту користите мед или јаворов сируп), 2 кашике куркуме и корен ђумбира величине палца.

Рецепт за напитак: 

1. Води додајте шећер, ставите на ватру и пустите да проври.

2. Главице лука исеците на четвртине, раскомадајте корен ђумбира и оба додајте у зашећерену воду. Кад мешавина поново проври додајте куркум па смањите ватру на лагану температуру.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/GST Kitchen - Recipes for Happiness

 

 

3. Мешавина нека се кува све док се количина воде не смањи за пола. Потом је процедите и сипајте у теглу. Када се потпуно охлади ставите смесу у фрижидер.

4. Саветује се да узнете две кашике еликсира ујутру и увече два сата после оброка.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".