Тодор Тоше Проески рођен је 25. јануара 1981. године у Прилепу, а 26 година касније трагично је настрадао у саобраћајној несрећи у Хрватској, 16. октобра 2007. Дипломирао је на Музичкој академији у Скопљу, а био је уважени музичар и омиљена личност широм Балкана.

Сјајан певач и још бољи човек, чији је пут ка звездама прекинут прерано, оставио је дубок траг како на домаћој јавној сцени, тако и у свету.  Многи са неверицом и даље говоре о његовој смрти, а неутешни родитељи и даље очекују да ће се њихов син, свакога тренутка вратити са пута.

Фото: Архив Новости

 

 

Само шест сати пре трагедије, певач је гостовао у емисији "Вртелешка", где је оставио утисак веома уморног момка, који је својим реченицама све шокирао.

Водитељки је причао како је уморан и како би волео да живи као сав нормалан свет:  - Желим у шетњу, у куповину, увече у кафић, али не могу. Пре десетак дана шетао сам испред излога и схватио да више од шест-седам година нисам изашао, прошетао градом и рекао: "Ово ми се свиђа. Ући ћу и купити." Мислиш да не желим? Желим као сви нормални људи - рекао је тужно водитељки, а на питање да ли понекад пожели да се склони од свега.

Фото: Goran Deskovski

 

 

- Желим, али не могу. Машинерија ме је ставила, како то кажу, "у бубањ" и готово. Нема враћања назад. Тражим опоравак од свакодневних интервјуа, шминкања, скидања шминке, паковања… Све ми је преко главе - рекао је и додао:

- Не могу да будем сам, не могу сам да одем на кафу и у продавницу. Не могу, а желим -  рекао је Тоше и потом се запутио на пут у Хрватску са ког се више није вратио.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Тоше Проески - анђео ког је трагична смрт прерано одвела Богу

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".