У Специјалном суду у Београду данас треба да почне главни претрес у поступку против организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, чији се припадници терете за седам убиства, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмицу и силовање.

Окривљени би требало први пут јавно да изнесу своју одбрану, пошто је припремно рочиште било затворено за јавност.

Прво припремно рочиште одржано је у марту, а убрзо након тога, у априлу је ухапшен адвокат Дејан Лазаревић бранилац Миљковића у Беливука и још неколико чланова ове групе, због чега су у два наврата одложено припремно рочиште.

Припадници групе су на припремним рочиштима негирали извршење свих дела која им се стављају на терет, наводећи да су слике из куће у Ритопеку на којима се виде припадници ове групе са убијеним мушкарцима, фотошопиране и да им је “све намештено”.

Сви припадници су негирали сем тројице окривљених који су признали кривична дела за која се терете.

Фото: Н. Скендерија, принтскрин Јутјуб/Zelena Šljiva/Republika

 

Споразум са Тужилаштвом за организовани криминал склопили су Бојан Хрватин, Никола Спасојевић и Срђан Лалић, који су пристали да за блажу казну затвора причају о злочинима које је починила група.

По завршетку суђења, Хрватину ће бити изречена казна затвора од 15 година, Спасојевићу од 14 година и Лалићу од 18 година.

Беливук, Миљковић и још 28 припадника њихове организоване криминалне групе првом оптужницом се терете за убиства Александра Глигоријевића Пукија, Горана Величковића, Лазара Вукичевића, Здравка Радојевића и Милана Љепоје, као и за оружје, дрогу, отмицу и силовање.

Другом оптужницом терете се за убиства Горана Михајловића и Николе Митића.

На сутрашње оптужени су доведении из притвора Окружног затвора, док је четворо оптужених дошло са слободе, а троје окривљених сведока доведено је са тајних локација.

Тужилаштво за организовани криминал је недавно проширило истрагу протви Беливука, Миљковића и Бојани Беливук због сумње да су новцем од криминалне делатности куповали разне луксузне ствари.

Фото: Новости / Petar Milosevic

 

Наредба о споровођењу истраге донета је донета је 9. децембра прошле године у односу на Вељка Беливука, Марка Миљковића, Бојану Беливук, Тању Миљковић, Снежану Ðорђевић, Филипа Ивановског и Марију Милутинов, због сумње да су починили кривично дело прање новца.

Специјално тужилаштво у Црној Гори је подигло оптужницу против Беливука, Миљковића, Јанковића и Ратка Живковића због отмице Милета Радуловића званог Капетан.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".