Еби и Британи су рођене као спојене близнакиње. Оне деле једну јетру, ребра и репродуктивне органе.

Имају два срца, два стомака, три бубрега, четири плуц́на крила. Са друге стране, деле једну јетру, један грудни кош, имају заједнички систем за циркулацију и само делимично одвојен нервни систем. Од струка наниже, Еби и Британи деле органе, укључујуц́и црева, бешику и репродуктивне органе.

Њихови родитељи никада нису размишљали о раздвајању из страха да ц́е једна од њих или обе умрети или остати са тешким инвалидитетом. Заправо, њихова мајка Пети није ни знала да очекује близанакиње, све док се девојчице нису родиле. Озбиљност ситуације нису схватали ни лекари. Све до порођаја. Бебе су одмах превезене на клинику у већи град, пише Национална географија.

"Педијатар је рекао да су моје бебе спојене и да имају две главе", присећа се Пети Хенсел у интервјуу за Дејли мејл 2006. године.

"Био је веома директан, али апсолутно коректан. Када смо их први пут видели, мислили смо да су прелепе", додале су.

Иако су Еби и Британи подложније прехладама и два пута су имале упалу плућа, обе кажу да су доброг здравља, упркос низу операција. Трећа неразвијена рука уклоњена им је са грудног коша док су још биле бебе. Исправљена им је закривљеност кичме, док је грудна шупљина проширена када су имале дванаест година, како би се спречили проблеми са дисањем.

Близнакиње кажу да је њихово тело "подељено црвеном линијом". Једна контролише леву страну тела, док друга управља десном. Оне морају да раде синхронизовано да би се правилно кретале.

Њихова анатомија је и даље мистерија за докторе. Наиме, свака од њих не осећа додире на супротној страни тела. Када се једна од њих рукује, друга то не осећа. То лекаре наводи на мишљење да су њихови неурони јединствени и да не постоји још један такав познат случај у свету.

Једна другој довршавају реченице и читају мисли, док им је тело савршено синхронизовано.

Родитељи нису желели да говоре у јавности све док оне то нису саме пожелеле. Сестре су 2012. пожелеле да поделе своје животе на друштвеним мрежама. Свет их је на малим екранима први пут угледао 1996. године, када их је Опра Винфри, угостила у својој емисији. Такође су глумиле у неколико документарних филмова. Сестре су у тим филмовима причале о својој свакодневици и како су научиле да живе испуњене животе иако имају различита интересовања: Еби на пример воли математику, док је Британи рођена списатељица.

На много начина, Еби и Британи су живеле уобичајеним животом. Ишле су у редовну школу и биле изузетно друштвене. Пријатељи и породица су им увек били подршка. У прилог томе да превазилажење животних препрека за њих две не представља проблем, иде и положен возачки испит. Након средње школе су уписале Универзитет Бетел у Арден Хилсу где су и дипломирале 2012. године.

Данас ове близнакије воде миран живот у свом родном граду и раде као наставнице у школи.

Љубавни живот сестара Хенсел

У једном од својих првих телевизијских појављивања, близнакиње су откриле своју велику жељу да се удају и роде децу. Тада су биле још тинејџерке. Током година су постале доста обазривије, када је у питању прича о њиховом љубавном животу. Одлучиле су да о томе не говоре јавно, јер су људи почели претерано да се интересују за њихов живот.

Упркос њиховом одбијању да причају о свом романтичном животу, јавност је почела да шири разне гласине. Тако се годинама спекулисало да је једна од њих верена, али су 2012. године сестре негирале те гласине. Оне су тада изразиле жељу да се о њиховом интимном животу не расправља, али су гласине и даље наставиле да се шире, пише аск.цом.

(Стил)

БОНУС ВИДЕО: