То је потврђено из Министарства правде Црне Горе за портал РТЦГ.

Додали су да је и дата сагласност за расписивање међународне потернице за Луком Пилчевићем, такође осумњиченим за учешће у поменутој ликвидацији.

Из црногорског тужилаштва раније је саопштено да је Лука Пилчевић из Београда осумњичен за убиство Милића-Миње Шаковића, а да му је у томе помогао Крагујевчанин Душко Танасковић.

Фото: Танјуг/фото ХИНА/Звонко Куцелин/БГ

 

Изручење Танасковића, наводи се, затражено је ради вођења кривичног поступка због кривичног дела "тешко убиство'' у стицају са кривичним делом "недозвољено држање оружја и експлозивних материја", која су извршена на територији Црне Горе.

Указали су да је потерница за Пилчевић расписана због истих кривичних дела и истог догађаја.

Према полицијским евиденцијама, покојни Шаковић важио је за истакнутог члана "шкаљарског клана".

Танасковић је ухапшен пре неколико месеци након што је у Хрватској на Пагу испред једног ноћног клуба убио Горана Влаовића, наводно припадника "шкаљарског клана".

Пилчевић је из Београда, и о њему нема неких детаљнијих информација.

Фото: Фејсбук принтскрин/Luka Pilčević

 

Шаковић је убијен испред зидина Старог града у Будви 17. јуна, нешто пре поноћи. У Шаковића је том приликом пуцао мушкарац, који је потом побегао.

Црногорска полиција је саопштила раније да је убиство Шаковича наставак сукобљених которских кланова.

Након убиства Шаковића, у Хрватској је ликвидиран Горан Влаовић, док је почетком септембра потврђено да је у Истанбулу убијен и осумњичени вођа "шкаљарског клана" Јован Вукотић.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".