Марко Јовановић (33) осуђен је на 15 година затвора због тога што је 21. децембра 2016. у Казнено поправном заводу Падинска Скела убио цимера Рамиза Шарића, али му је суд изрекао јединствену казну од 40 година затвора због претходна два убиства која је починио у Нишу.

Виши суд је, подсетимо, утврдио да је цимера с којим је делио ћелију јер је већ служио казну од 40 година затвора, убио тако што га је најпре ударио у главу, а потом га задавио рукама.

- Покојни је изгубио кисеоник и пао у несвест, а Јовановић је тада узео жилет и пресекао му врат. Покојни је у том тренутку био на земљи, а Јовановић изнад њега и док се Рамиз Шарић налазио у агонији, али још увек жив, Јовановић га је угризао за десну јагодицу, а када је осуђеник већ умро, угризао га је за лево уво и одгризао његов део - наведено је у пресуди.

Чувари су га, наводно, затекли са крвавим устима, а убијеном су фалили делови ушију. По зидовима ћелије били су исписани неки знаци крвљу убијеног.

Јовановић, иначе, у затавор Падинска Слека, пребачен из затвора у Сремској Митровици у ком је боравио због пресуде која му је била изречена је 31. октобра 2010. године у Нишу убио своју бившу девојку Данијелу Јовановић (27) као и њеног друга и првог комшију Александра Китановића (23), који је покушао да јој помогне.

Тада је био у бекству четири дана, након чега је ухапшен и три године касније му је изречена максимална казна, коју је Апелациони суд сада потврдио.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".