Долази из Санџачке демократске партије (СДП) и био је носилац листе на изборима за чланове националних савета националних мањина. Мемић је потпредседник Санџачке демократске партије.

Члан је Управног одбора Рукометног клуба Нови Пазар. Међутим, РК Нови Пазар је иступио из Аркус лиге Србије.

- Рукометни клуб Нови Пазар иступио је из Аркус лиге Србије због дешавања на утакмици против Црвене звезде у Београду која је одиграна 10. октобра 2021, када су домаћини из Црвене звезде, у Београду, на националној основи вређали гостујуће рукометаше Новог Пазара. ‘Друштво и појединци се још увек нису излечили од ширења мржње према другим народима који нису српске националности - оценио је Хусеин Мемић.

Фото: Јутјуб принтскрин/ РТВ Нови Пазар

 

На место новог министра туризма и омладине је био кандидован од стране Расима Љајића.

- Кандидовао га је оснивач те партије Расим Љајић, који је одмах након парламентарних избора био виђен као члан нове Владе Србије. Истицање Мемићеве кандидатуре, само за неупућене у страначке прилике, било је изненађење. Спекулише се да би требало да му припадне ресор туризма или можда спорта - писали су медији.

Досадашњи је био директор Културног центра у Новом Пазару.

Фото: Јутјуб принтскрин/ РТВ Нови Пазар

 

Подсећамо, председник Александар Вучић је у Новом Пазару изјавио да ''Бошњаци никад нису имали више министарских места, него што ће имати у новој Влади Србије. У Влади се очекује да ће одређена места припасти и СПП-у Усаме Зукорлића.

БОНУС ВИДЕО: ПРЕДЛОЖЕН САСТАВ ВЛАДЕ: Председник Вучић прочитао имена будућих министара

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".