Суви и испуцали крајеви, превелике температуре при којима се користи фен, преса или фигаро, као и киселине, хидрогени и сви потребни производи за фарбање косе могу потпуно уништити власи. Уз маске које саме можете направити у топлини свога дома без одлазака код фризера, загарантован вам је потпуни ефекат опоравка.

Сува коса:

Маска од банане

 Ова маска пружа хидратацију коси, ако вам је коса изразито сува и ломљива. Потребни састојци су мед, алоја вера гел, млеко, банана. Све састојке помешајте тако да смеса не буде превисе течна. Држите је на глави 30 минута.

Маска од меда

Мед је састојак који коси пружа неопходне витамине, а маслиново уље које се користи у комбинацији враћа јој влажност, еластичност и сјај. Потребно је да помешате четири кашике маслиновог уља и две кашике меда. Нанесите на косу и ставите капу за туширање. Након 30 мин косу можете испрати.

Маска од јаја

Јаја су богат извор витамина за косу, а највише А, Д и Е. Поред витамина, ту су протеини и масне киселине. Ова маска за суву косу опоравиће длаку која је постала крта и сува. Масне киселине су одличне за суву косу јер враћају коси сјај и помажу јој да задржи влажност. За припрему комбиновати жуманце и воду. Потребно је да разбијеш два јаја, одвојиш жуманца од беланца и додаш три кашике воде у жуманца. Измешај виљушком и стави на косу, пола сата након испрати хладном водом, у супротном јако ћете га тешко испрати.

Маска са кокосовим уљем

Кокосово уље је феноменално за суву косу јер одржава њену влажност, чини је меканом и еластичнијом. Има изузетан мирис и сјајна својства а посебно јер његове масне киселине могу да продру дубље у длаку него обични регенератори. Потребни састојци: 

Једноставно растопи  мало кокосовог уља. Потребно је да не буде вруће и нанесите га на косу. Прекријте га капом за туширање и нека стоји сат времена.

Још једна добра комбинација је мед и кокосово уље. Помешајте једну кашику меда и једну кашику кокосовог уља.  Нанесите на своју суву косу и прекријте капом за туширање. Оставите да делује пола сата па исперите.

Maсна коса:

Маска од беланаца


Беланце на брз и ефикасан начин уклања нежељена уља из косе. Додајте маслиново уље у беланце и добро измешајте. Нанесите маску на влажну косу и оставите да стоји око 20 минута. Ефекат је загарантован ако га понављате једном недељно.

Маска од јогурта


Четири кашичице немасног јогурта помешајте с кашичицом соде бикарбоне и лимуновог сока, који је одличан за масну косу јер може да уравнотежи ПХ вредност. Маску нанесите на корен косе и после 30 минута исперите.

Маска за брз раст косе: 

Маска од рицинусовог уља

Рицинусово уље лечи кожу главе, а може и спречити претеран губитак косе и учинити је јачом, дебљом и сјајнијом. Поседује омега 9 и омега 6 масним киселинама које обнављају фоликул длаке.  Потребно је да помешате три кашике овог уља с два жуманца и две кашике меда. Нека стоји до 60 минута, а процес је потребно понављатуи.

За танку и слепљену косу: 

Маска од пива

Ако имате танку длаку и равну слепљену косу, а желели бисте да јој додате волумен, потребно је да за ову маску помешате две кашике шећерног сирупа, две кашике прокуваног млека и две кашике пива. Добијену смесу треба нанети на косу, умотати у фолију па у пешкир и оставити да делује око 30 минута.