Бајић се најпре осврнуо на наставак који, иако сматра да постоји потенцијал, не жели да сними.

- Мени су се на главу попели публика и медији. Зар ви мислите да "Село гори" не би могло да има 400 епизода. Ја сам донео одлуку да станемо на 101 епизоди, донео сам рационалну одлуку да станемо када смо најјачи. Сигурно би Радашин имао шта да каже и сада када би се вратио у Петловац, да види шта би затекао тамо. Шта се десило са сином Драганом, Радојком, Радославом итд. Мада ја погледам и кажем "а са ким, јер тих људи више нема". Тако да једна дубока моја велика жалост и носим их у мом срцу - рекао је Бајић.

Фото: В. Данилов

 

- Увек када се пусти "Село гори" оно се гледа боље од многих премијера. Шта је разлог? Та питања су ми постављали стотинама пута. Па онда још један феномен. Зашто деца воле толико "Село гори"? Зато што је Село гори донелу једну искреност, истину и емоцију. То је прича о нашем народу који изумире, о нашим дедовима, надама и сновима - рекао је Бајић.

Такође је одговарао и на питања гледалаца где је открио који глумци су одбили улогу у прослављеној серији.

- Прво је одбио Богдан Диклић, па је одбио Лазар Ристовски на почетку. После ме је Лазар звао и онда сам му написао улогу Јована. Одбио је Марко Николић који је био кандидат да игра Милашина - рекао је Бајић.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Из албума Богољуба Митића Ђоше

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".