Глумац Мустафа Надаревић ће остати упамћен по серији "Луд збуњен нормалан".


Женио три пута.

Ипак, Надаревић је током дуге и богате каријере одиграо много великих позоришних, филмских и ТВ улога. Одиграо је око 150 позоришних улога, снимио више од 60 филмова, драма и ТВ серија са највећим редитељима југословенског филма. Своју прву улогу Мустафа Надаревић је добио већ у првом разреду када је на школској приредби глумио Црвенкапицу. Учитељица га је за ту улогу изабрала јер је имао дужу косу и пискутав глас, па је личио на девојчицу. Када је кренуо у ријечку гимназију постао је члан аматерског казалишта „Виктор Цар Емин“, па се љубав према глуми претворила у позив.

Уписао је Академију драмских уметности у Загребу, а за себе каже да никад није био међу најбољим студентима, упркос чињеници да је радио с одличним професорима. Штавише, истиче да се увек извлачио на таленат без рада, те да је тек након тридесете године живота почео озбиљно да ради. Најпре је велике улоге добио у домаћем позоришту – Богдан у „Хваркињи“, Помет у „Дунди Мароју“, Милетић у „Оставци“, Леон у „Господи Глембајевима“. Његов таленат убрзо су препознали страни режисери па је добио главну улогу у представи „Lorenzacco“. Осим тога глумио је Сирана, Фигара и М.П. Марфија у великим представама.

Фото: Д. Миловановић

 

Филмску каријеру започиње тек почетком осамдесетих година у споредним улогама. У филму „Отац на службеном путу“ Емира Кустурице из 1985. године истакао се улогом Зијаха. Затим су уследили филмови „Већ виђено“ Горана Марковића из 1987. године, „Глембајеви“ Антуна Врдољака из 1988. године, па „Кудуз“, „Глуви барут“, „Празник у Сарајеву“, „Пушка за успављивање“, „Ничија земља“, „Гори ватра“, „Нафака“ и многи други. Као редитељ је дебитовао 1992. године са представом „Лет изнад кукавичјег гнезда“, а након тога поставио је неколико великих представа – „Балкански шпијун“ Душана Ковачевића, „Забуне“ Алана Ејкборна у Сатиричном казалишту Керемпух, „Хасанагиница“ Милана Огризовића у Хрватском народном казалишту и Народном позоришту у Сарајеву.


Све се променило када је са првом супругом Јасном добио ћерку Нађу. Увидевши да се ствари мењају, младалачка лудост прерасла је у озбиљан посао. Када је Нађа имала осам година, Мустафа и Јасна су се развели. Мајка и ћерка су одселиле у Америку, а глумац је наставио да гради каријеру у Југославији. Нађа је завршила историју и историју уметности, те постала доктор. Након тога оженио је Снежану са којом има ћерку Нану и сина Ашу. Обоје живе и раде у Загребу. Мустафу Надаревићу је љубав ипак дошла нешто касније. Трећи пут се оженио сценографкињом и костимографкињом Славицом Радовић. Живели су на релацији Загреб – Љубљана, јер је Славица била родом из Словеније. Иако је била млађа од њега 20 година, брак је опстао више од петнаест година.

Фото: Д. Миловановић

 

Породичну идилу прекинула је прво Славичина болест, а касније и прерана смрт. Наиме, више од десет година борила се с раком дојке. Болест се након терапија поново враћала, да би 2012. метастазирала на јетру. Умрла је 7. јуна 2012. године.

О Аши се мало шта зна. Оно што је познато јесте да је Аша мушкарац маркантног изгледа, да живи у Загребу те да је успешан спортиста.. Аша се већ дужи низ година бави бразилском џију-џицом.

 

Погледајте како то изгледа.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".