У оквиру петог кола групе Ф Лиге шампиона синоћ су снаге одмерили екипе Селтика и Шахтјора из Доњецка. Иако је шкотски тим већим делом утакмице био озбиљнији противник, меч је завршен ремијем (1:1). Шкоти на крају треба да буду задовољни овим бодом јер су фудбалери доњецког клуба пропустили фантастичну шансу за победу у 72. минуту. 

Домаћи Селтик је водио 1:0 од 34. минута када је гол постигао Јукумакис. До поравњања резултата дошо је у 58. мунуту када је Мудрик постигао погодак на асистенцију, касније ће се испоставити трагичара овог меча Данила Сикана. 

У 72. минуту долази до одличног контранапада који је Шахтјору могао да донесе друго место на табели и наду у пролаз у нокаут фазу најелитнијег клупског такмичења. 

Стрелац првог гола Мудрик је фантастично истрчао пред голмана Селтика и уследио је правовремено додавање ка Сикану који се налазио сам на неких 6-7 метара испред празног гола домаћина. Међутим, Украјинац се поштено обрукао у овој ситуацији. 

Након очајног пријема младог фудбалера од ког се лопта једноставно одбила, пропала је сјајна шанса за госте. 

Његов промашај постао је виралан на друштвеним мрежама и многи љубитељи фудбала се питају како је овако нешто уопште могуће. 

Лидер ове групе је мадридски Реал са 10 бодова, Лајпциг има девет, док је овим ремијем Шахтјор стигао до шестог бода. Селтик има два бода и немају никакве шансе за наставак неког европског такмичења. 

У последњем колу ове групе, фудбалери Шахтјора угостиће Лајпциг и тај дуел ће директно одлучивати који ће се тим као другопласирани пласирати у наредну фазу најелитнијег фудбалског такмичења. 

БОНУС ВИДЕО: НАИГРАЛИ СЕ НА СП: Ко има највише мечева у историји Мундијала?

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".