Амерички кошаркаш Ерик Бледсо нашао се у центру скандала након што га је девојка пријавила за насиље, преносе амерички медији. 

Бледсо је наводно ошамарио своју девојку у кући у Лос Анђелесу након чега је завршио је у затвору.

Како се наводи, до овог инцидента је дошло само пар сати након што се појавила информација да је овај кошаркаш нашао нови клуб - Шангај Шаркс. Бивши НБА кошаркаш би каријеру требало да настави у Кини, али је полиција примила позив у среду око 23 часа, након чега је патрола изашла на терен. 

 

 

Бледсо је убрзо пуштен јер је платио кауцију, али против њега ће бити покренута истрага. 

Према писању америчких медија, његова девојка је чак на друштвеним мрежама поставила фотографију својих повреда, али је у убрзо након тога обрисала. 

- Ниједна оваква веза није вредна. Бледсо је чудовиште, породично насиље је стварност. Ово није први пут да се догодило, али сам ја тада остала и то је моја кривица - написала је несрећна девојка. 

Након што је добила подршку многих, она је ипак, из за сада непознатих разлога, одлучила да обрише своју објаву. 

 

 

Бледсо је изабран на драфту 2010. године као 18. пик и носио је дресове Лос Анђелес Клипеса, ФИникса, Милвокија и Њу Орлеанс Пеликанса. Познат је под надимком "мини Леброн", а прошле сезоне је бранио боје Клиперса који му након истека уговора исти нису продужили.

Бледсо је неуспешно тражио нови НБА ангажман, али је одлучио да ипак оде на другу страну света и заигра у кинеској лиги.

Он је два пута биран у најбоље дефанзивне петорке (2019. и 2020. године).

БОНУС ВИДЕО: Овако су "делије" дочекале Дејана Радоњића као тренера Панатинаикоса

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".