Јосипа Лисац и Карло Метикош упознали су се 1971. године. у Петрињи. Он је био њен љубав, пријатељ и ментор. Заједно су живели 20 година, а певачица истиче да се не сећа се ниједне њихове свађе.

- Карло ми је оставио велику заоставштину баштину коју ја сад прослеђујем, живим, држим и не дам - рекла је Јосипа.

Пар је путовао светом, а живели су и у САД и СССР. Јосипа је Америку описала као брзу и живот као врло буран, за њу је Русија романтична. Међутим, Руси је нису одмах прихватили.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

- Била сам другачија, можда преопасна за њих. Хтела сам да напустим Русију, одустати, али Карло је све средио. -

Њен живот у Русији био је и попраћен луксузом, па је осим купања у шампањцу док није било воде, уживала у кавијару и свим деликатесима.

- Куповали смо најбољи кавијар - белугу. Јела сам тамо најфинији сладолед на свету, пили смо шампањац. Кад сам рекла да сам се купала у шампањцу, то је било WОW, декаденција, али из чесме је капала прљава вода - рекла је Лисац.

Фото: Милена анђела

Живот у САД био је нешто другачији од живота у Русији. Крајем осамдесетих је, као већ врло позната певачица у Југославији, отишла да освоји Сједињене Америчке Државе и тамо добила уносне уговоре.

- Америка је пак нешто сасвим другачије од Совјетског Савеза - Америка је брза, тамо зграбиш талент и одмах радиш с тим талентом. Њујорк ми је најлепши - он је луд, буран. У ЛА сам направила албум с америчким музичарина - 

Јосипин талент је био видљив већ у првом разреду основне школ, па су јој учитељи саветовали да студира музику. Први је пут стала на позорницу са само десет година, кад је постала чланица Дечјег хора Радио-телевизије Загреб.

Фото: Архив Новости

 

- То је био дисциплина и рад, а била сам и у групи одабраних. Поносна сам на тај период, ишли смо свуда по свету, снимали плочу, били на отворењу Дубровачких летних игара - рекла је Лисац.

(24сата.хрПЛУС)