Старији људи, укључујући баке и деке, највероватније ће вас посаветовати да бебу никако не изводите првих неколико недеља напоље.

Али, какво мишљење има струка по овом питању?

Традиционално, верује се да је период од 40 дана након порођаја време које је потребно да се мама опорави и да беба добије снагу. Остајање код куће значи да се држите подаље од инфекције, наравно, уз то значи и да тих 40 дана не примате никакву посету.

Фото: Профимедиа

 

Међутим, неке маме воле да изађу из куће са бебом што је пре могуће јер осећају да их време у кући превише ограничава. Ако сте ви и ваша беба здрави, а ваш лекар то дозвољава, не морате да чекате 40 дана. У ствари, свеж ваздух и промена пејзажа сигурно могу да вам донесу предности.

Право време да изађете са бебом из куће је оно време када ви то осећате, када интуиција нове маме каже да је идеалан тренутак. Тако да, чим се осетите спремним, у реду је да новорођенче ставите у колица и да се прошетате. Само се побрините да бебу обучете одговарајуће и да не остајете предуго напољу, посебно у хладним данима.

Фото: Профимедиа

 

Беби је потребан један слој одеће више него вама, како би се осећала угодно. Ако јој постане превише вруће или хладно, ваша беба ће вас сигурно упозорити тако што ће се узнемирити и почети да плаче. Додајте јој слој одеће или скините, по потреби.

Вашој беби ће бити потребно време да се навикне на ново окружење и да развије имунитет. Дакле, можда би било најбоље да се држите подаље од препуних пијаца, тржних центара и места са пуно прашине како бисте смањили ризик од инфекције код бебе, пише yumama.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".