Свежи зачини
Вишак зачина можете сачувати тако што ћете их исецкати и ставити у стаклену теглицу, а затим прелити маслиновим или неким другим уљем. Касније по потреби стављајте у јела.
Свеж сир и павлака
Свеж сир и павлаку најбоље ћете сачувати ако их заједно с посудом у којој се налазе окренете наопако и тако ставите у фрижидер. На тај начин се ствара ефекат вакуума, што успорава размножавање бактерија.
Брашно, палента и овсене пахуљице
Ако желите да сачувате брашно од ситних инсеката који воле да бораве у њему, узмите љуту жваку, умотајте је у фолију и ставите у кесу с брашном. Исту методу користите и за чување паленте, овсених пахуљица и осталих житарица у којим се могу наћи инсекти.
Бобичасто воће
Бобице попут боровница дуже ће вам трајати и бити свеже ако их након куповине исперете посебном течношћу. Дакле, у шољицу ставите две кашике сирћета, исперите их и ставите у фрижидер.
Хлеб
Прочитајте још
Ако желите да вам хлеб дуже остане свеж и мекан и да се не ухвати буђ, у кесицу заједно с хлебом убаците лист целера.
Јабуке
Ако сте исекли јабуку на комаде и схватили да је нећете појести, ставите их заједно једну уз другу у круг па их причврстите гумицом тако да се споља види само кора. То ће успорити тамњење јабуке.
Суво воће
Суво воће чувајте у добро затвореној стакленој посуди на хладном месту. На овај начин ће дуже остати мекано и сочно.
Банана
Замотајте врх банане провидном фолијом. Тако ће трајати три до пет дана дуже него иначе, а да не почну да се кваре. Овај трик посебно је користан код органски узгојених банана.
БОНУС ВИДЕО:
(Курир)
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".
Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".