Марс је планета која симболизује физичко енергију, енергију коју поседује наше тело, унутрашња енергија која нас покреће на свакодневном нивоу.

Знак у коме се налази Марс говори одакле вам долази енергија и на који начин себе енергетски покрећемо. Марс у Близанцима који транзитира од августа, унео је многе промене у начину размишљања и у начину комуникације са собом и другима.

Од данас, 30. октобра Марс улази у ретроградну фазу која ће трајати до 12. јануара 2023. године.

Фото: Профимедиа

 

 

Овнови у наредна два и по месеца, Марс - ваша владајућа планета - биће ретроградан. Пошто Марс управља вашом животном силом, сигурно ћете осетити ретроградност на дубоком нивоу. Можда ћете се осец́ати мање инспирисаним или стимулисаним. Можда ћете се понекад борити са собом, као да ништа не задовољава ваша интелектуална интересовања.

Ова ретроградност би могла довести до неколико жестоких расправа у којима се ништа не решава. Не заборавите да мудро бирате речи, јер свађе могу да вам донесу више стреса него што је потребно. Док ретроградни Марс дође до краја, боље ћете разумети како да комуницирате своје емоције другима.

Када су у питању Бикови, овај ретроградни Марс за њих је велика прекретница када је у питању новац и зарада. Добиће прилику да се опет суоче са пословном приликом где могу да зараде новац, али и могуцност да друштвено и пословно напредују. Од њих зависи да ли и колико ће бити у стању да то искористе.

Фото: Профимедиа

 

 

Нико не осћа ову ретроградност интензивније од рођених у знаку Близанаца. Мораћете да прођете кроз нека озбиљна путовања личног развоја и излечите однос са својом сујетом.

Пролазите кроз неке унутрашње немире и проблеме дубоко укорењеног беса. Све те нагомилане фрустрације које сте држали у себи скупиле су се током година, али запамтите – бес може бити невероватна покретачка сила. Дозволите ретроградном Марсу у Близанцима да вас научи како да каналишете бес на начин који делује здраво и оснажујуц́е, а не штетно по вас.

Ракови имају сада велику прилику да све посвете себи и стварима из прошлости. Њима је активирано њихово 12 поље и најважније је да спознају своју подсвест и све оно што на подсвесном нивоу може бити покренуто. Најбоље је бити у добром друштву и имати подршку, јер је важно избацити своје мисли и поделити их са неким ко их разуме.

Када су у питању Лавови, њима је јако важна комуникација и отвореност са блиским особама нарочито када су у питању деца или чланови породице. У овом периоду активирају се емотивни проблеми из прошлости и ово је идеалан период да се те ствари разреше до краја.

 

Фото: Профимедиа

 

 

За Девице је ово веома незгодан период јер Марс у Близанцима прави квадрат на њихово Сунце и доноси велике блокаде. Због ретроградности Марса Девице осећају велики притисак и жељу да "искоче из своје коже". Због тога је јако важно обратити пажњу на могуће проблеме са негативним емоцијама до краја године.

Ваге су ваздушни знак и њима прија утицај Марса у Близанцима јер је то велики ваздушни тригон који покреће њихову енергију. Ретроградни Марс им даје могућност да добро размисле о својим одлукама посебно када је у питању љубавни однос који је активиран током овог лета.

За Шкорпије је веома битан Марс и његов утицај јер је то њихов сувладар. Енергија Марса за Шкорпије је веома отежавајућа због ретроградности. Шкорпије не воле ништа што је успорено и што се враћа уназад. У овом периоду најбоље је да поведу рачуна о каналисању енергије нарочито када је у питању физичка енергија.

Стрелчеви су веома негативно "погођени" овим утицајем Марса, јер је Близанац знак који је супротан Стрелцу. Може доћи до великих и проблематичних односа са најближим члановима породице али сукоби су могући и на емотивној страни. До краја године неки Стрелчеви могу раскинути дуге љубавне односе.

 

Фото: Профимедиа

 

 

За Јарчеве је ово веома инспиративан период зато што Јарац као знак живи "кроз време" и њему ретроградност не представља ништа страшно. Марс покреће њихову стратешку енергију посебно када су у питању односи са другим људима и са иностранством.

Водолије и Близанци су веома сродни када су у питању комуникација и начин размишљања. Утицај Марса је углавном позитиван посебно када је у питању период децембра и прва половина јануара. Многе Водолије ће покренути љубавне односе са особама из прошлости до краја ове године.

Када је у питању знак Рибе, ова енергија ретроградног Марса им никако не прија јер ће имати осећај као да су у неком зачараном кругу са својим емоцијама. Важно је да буду свесни својих поступака и да буду рационални што се тиче свих животних одлука у наредних неколико месеци.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".