Гогић је ухапшен у недељу увече, док је покушавао да се укрца на лет за Цирих са аеродрома у Мајамију.

Тужиоци су теретили Гогића по три тачке за кршење савезног закона. За сваку тачку предвиђена је обавезна казна од најмање 10 година затвора и могућа доживотна казна.

Он је оптужен за трговину 22 тоне кокаина, вредног више од преко милијарду долара, који је заплењен 2019. године. Та акција америчке полиције се сматра једном од највећих заплена кокаина у САД.

Фото: Профимедиа

 

Том приликом је заплењено 19.930 килограма (22 тоне) кокаина са три комерцијална теретна брода 2019. године, укључујући 17.956 килограма (19,8 тона) са МСЦ Гајане док је био усидрен на поморски терминал Пакер Авењу у Филаделфији.

Тужиоци су рекли да су завереници транспортовали кокаин у Европу из Колумбије преко америчких лука, користећи дизалице и мреже ноћу за подизање дроге на теретне бродове који су се приближавали глисерима дуж рута бродова.

Сложена операција захтевала је познавање посаде сваког брода, података о рути и локацији, као и да ли је било места за складиштење дроге у контејнерима који су већ били на броду, рекли су тужиоци.

Према судским документима, Гогић је надгледао логистику, координирајући са члановима посаде, колумбијским кријумчарима и европским пристаништима како би имао користи за себе и своје картеле са Балкана.

Према онлајн евиденцији, Гогић је био боксер од 2001. до 2012. године, победио је у 21 мечу и изгубио четири, уз два ремија.

БОНУС ВИДЕО: ПОЛИЦИЈА ДОВОДИ КАВЧАНЕ: Почело саслушање осумњичених за планирање убиства Јована Јовановића

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".