Љуба Аличић каже да је својевремено од зараде и бакшиша на тезгама могао да купи целу зграду, али да је било ситуација кад се кући са весеља враћао без динара.

Фото: В. Данилов

 

 

Љуба је испричао да боље пева од сваког са естраде, а да, поред тога, никад није био халапљив кад је новац у питању попут већине колега. "Највише сујете увек је било у нашем послу и халапљивости, немојте да вас било ко од певача лаже. Моје колеге мисле само на новац, ретки су они који овај посао раде из љубави и задовољства. То је највише она старија гарда, моје генерације певача. Никад нисам ни кретао да певам да бих се обогатио, већ зато што сам имао таленат. Имао сам бакшише којима сам могао да купим зграду, а дешавало се да не узмем ни динар. Ту врсту сујете не смете да имате ако се бавите овим послом", рекао је Аличић и осврнуо се на приче о коцкању:

"Никад нисам био коцкар, али јесам окушао срећу у тим водама. Читао сам наслове да сам пукао милионе, па ваљда би ме неко сликао у коцкарницама да толико идем тамо. Нисам порочан, увек сам паметно улагао. Некретнине, домаћинство, то је нешто што ме занимало. Одавно сам се уморио од естраде и сада живим мирнијим животом, највише ван Београда. Прија ми мир, цео живот сам у гужви и међу људима, ваљда то тако иде с годинама. Сад уживам с најближима, ваљда сам заслужио да се одмарам", рекао је Љуба који у Шапцу има кућу препуну златног намештаја и златних детаља.

Фото: В. Данилов

 

 

Аличић каже да се склањао и од других порока током живота, те и да му је криво што су се неке колеге попут покојног Синана Сакића или Џеја Рамадановског одале опијатима. "Синан и Џеј су сами себе уништили дрогом, ко им је крив што су волели пороке. Ја сам тога имао испред себе много пута, па нисам пробао. Хтео сам нормалан живот, а они само дрога и дрога! Њих више нема, а и кад су имали шансе да се извуку и почну нормално да живе, без порока, нису их искористили. Настављали су по старом. Па ја не бих могао једну песму да отпевам кад бих се тако запустио! Штета је кад човек неће самом себи да помогне. Дрога је зло, то не треба никоме", рекао је певач раније.

Фолкер је више пута причао да је због музике и посла у раној младости био спреман и на то да га избаце из школе.

"Због музике сам напустио пети разред. Отац је желео да завршим школу, ја сам био сигуран у себе да морам да радим тај посао и био сам сигуран да морам нешто да направим у животу. Једноставно, слушао сам себе и не кајем се. На крају се испоставило да нисам погрешио. Срећан сам човек, имам синове, унуке, сви ме поштују и стекао сам довољно за себе и најближе. Радио сам прво само за бакшиш, с временом сам, после годину, две, добијао и плату. Мене је народ много волео као клинца, али и касније, што ми је отворило многа врата".

(Република)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Из мог бутика - Драган Којић Кеба

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".