Бившег британског министра здравља Мета Хенкока, који је водио овај ресор током пандемије ковид-19, суспендовала је владајућа Конзервативна партија, јер се пријавио за ријалити програм у дивљини "Ја сам славна личност, избави ме одавде", преноси Ројтерс.

Конзервативна партија је саопштила да је суспендовала Хенкока из странке, након што је обавештена да ће он отићи у Аустралију да учествује у емисији док траје заседање парламента.

- Након разговора са Метом Хенкоком, размотрио сам ситуацију и верујем да је ово питање довољно озбиљно да покрене његову моменталну суспензију - саопштио је данас Сајмон Харт, званичник конзервативаца који је задужен за партијску дисциплину.

Фото: Профимедиа

 

 

Хенкок, који је 2021. поднео оставку јер је прекршио меру физичког дистанцирања у време пандемије, недуго пошто су се у медијима појавиле фотографије како љуби сарадницу Ђину Коладанђело, придружиће се поп певачу Боју Џорџу, бившем рагбисти Мајку Тиндалу и фудбалерки Џил Скот, на снимању ријалити програма у Аустралији, преноси Ројтерс.

У вишенедељном ТВ шоу који се снима у дивљини, познате личности се срећу са бројним изазовима, као што су једење инсеката и окружење пуно змија, пре него што буду елиминисани из такмичења јавним гласањем, наводи британска агенција.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".