Глумица Марија Бергам нестала је из јавног живота након развода од колеге Раше Буквића, а онда је као бомба одјекнула вест да се удала други пут и родила ћерку Олгу. Глумица је сада у свом открила да јој трудноћа није лако пала, те да јој је током исте констатован је синдром “hyperemesis gravidarumх”, чији симптоми су мало познати јавности.

- Људи то лако помешају са такозваним јутарњим мучнинама, али није исто. Врло је исцрпљујуће, јер се готово ништа од хране и течности не може задржати у организму. Последице су разни здравствени проблеми. Мене су често, и после трудноће са Данилом и сада, питали како је могуће да сам тако мршава. Вероватно је једина добра страна овог синдрома то што не можеш да се угојиш, јер девет месеци не можеш ништа да поједеш - открила је Марија у интервјуу за "Hello", напомињући да не би било на одмет да се јавности приближи са чиме се суочавају жене које имају тај проблем.

Фото: В. Данилов

 

- Подршка окружења може много допринети да све то лакше поднесе и да се евентуално поново одлучи на трудноћу, знајући да је чека дуго, тешко и ризично путовање - истакла је.

На питање, како се она информисала о поменутом синдрому, појаснила је да је Велика Британија много учинила на том пољу.

- Изненадила сам се да код њих постоји покрет који пружа помоћ женама са тим синдромом и активно упознаје људе са чим се оне суочавају током трудноће. Снимљено је неколико документарних филмова, објављено безброј чланака. Мени је много значило да чујем искуства других жена и сазнам на које све начине су се бориле да задрже трудноћу и поднесу тегобе. Недавно сам прочитала да је Кејт Мидлтон, такође, током све три трудноће често била у болници због тог проблема, што ми је појаснило због чега у Британији постоји покрет који се бави “хиперемесисом”. Такође ми је постало јасно како војвоткиња после три порођаја има тако перфектну линију.

Фото: В. Данилов

 

- Шалу на страну, дивим се Кејт и свакој жени која се одлучила да упркос свему роди више деце. Искуство ми говори да на крају, кад дете стигне на свет, све то падне у други план. Доминанта постане неизрецива срећа због доласка новог живота - закључила је Марија Бергам за "Hello".

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Из албума глумице Неде Арнерић

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".