"Након објављивања снимка физичког напада на старију жену у дому Оренда у Пећи, Јединица инспекције социјалне службе је одмах извршила увиђај, као и интервјуисање особља центра и сведока случаја", наводи се у саопштењу.

Записник инспекцијског надзора је данас достављен Комисији за лиценцирање, која је одржала хитну сједницу на којој је донета одлука о одузимању лиценце за пружање социјалних услуга дому "Оренда".

Одлуком Комисије дом за старе је дужан да о одлуци обавести породице корисника у року од 24 часа, а до 7. новембра да угаси делатност пружања социјалних услуга, преноси Косово онлајн.

Фото: Твитер/принтскрин/@izlozba_poroka

 

Иначе, снимак насиља над старицом згрозио је јавност у региону. О поменутом нападу огласили су се готово сви косовски званичници, који су осудили потез раднице.

На снимку, који је постао виралан, види се како две медицинске сестре, Аурона Пељај и Алтина Реџепи, шамарају несрећну старицу, док Ремизе Кући снима. Осумњиченима је одређен једномесечни притвор, а Пељај, која на снимку држи старицу и стравично је удара, изнела је срамну одбрану у полицији. Тврдила је да је ударала старицу у самоодбрани.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD NIKŠIĆA: Jedna osoba poginula - ima povređenih

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".