- Надам се само да ће малени бити добро - каже за 25-годишња докторка која се пуком срећом задесила на лицу места када је возач аутомобила ударио дечака на електричном тротинету на Лиману у Новом Саду.

Како наводи, кретала се улицом Народног фронта када је видела да је аутомобил испред ње стао, а одмах потом и тротинет и људе који прилазе.

- Прво ми је прошло кроз главу управо да је повређено дете... Притрчала сам и видела дечака без свести, пулса, дисања... Након неколико циклуса ЦПР продисао је. Ту се нашао и професор Нинковић, а Хитна је стигла убрзо такође - прича др Милица Илић за "Блиц".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Newnow.rs (@newnow.rs)

 

Према њеним речима, у читавој гужви није приметила да ли је нека одрасла особа била са дечаком. Ипак, ту је био и младић који је дечака ударио аутомобилом, а био је јако узрујан и забринут.

- Један аутомобил је био између мене и њега, тако да нисам била директно иза - објашњава она.

Због младости, медији су пренели да је у питању медицинска сестра, али Милица Илић иначе је 25-годишња докторка која ради у Дому здравља у Иригу, у служби за одрасле са Хитном.

Како каже, само жели да малени буде добро, а на констатацију да је учинила велику ствар, одговара да је то само њен посао.

Да подсетимо, како је рекао доктор Зоран Круљ, портпарол новосадске Хитне помоћи, њихова екипа интервенисала је на лицу места, а позив је примљен у 13 часова и 57 минута. Дете старо 12 година збринуто је и у свесном стању превезено на одељење хирургије дечје болнице у Новом Саду.

БОНУС ВИДЕО: 

ТЕШКА САОБРАЋАЈНА НЕСРЕЋА КОД МЛАДЕНОВЦА: Возило потпуно уништено - због удеса пут блокиран

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".