Иако се више де бави глумом, глумац Петровић је оставио неизбрисив траг због лика који је тумачио  током седамдесетих и осамдесетих година у поменутом филму. 

У познатом филму "Жикина династија" приказана је Бобина снажна љубав према Марији, односно Риалди Кадрић која је заједно са Владимиром посталса симбол овог култног филма и његових наставака. 

Међутим, ретко ко зна да је његова супруга утицајна књижевница, дечији писац Јасминка Петровић.  

 

 

Јасминка је рођена 1960. године у Београду. Студирала је шпански језик и књижевност, а бавила се маркетингом и новинарством. Била је уредник дечје емисије на радију, писала је за многе часописе и учествовала је у различитим програмима који подстичу дечју машту и стваралаштво. Написала је једанаест књига за децу које су преведене на многе стране језике, а добила је и више награда.

По њеномк роману настао је филм "Лето кад сам научила да летим" .  Књига је доживела осам издања, а кад је први пут објављена била је проглашена за једну од сто најбољих књига за децу на свету.

 

 

- Проводим често лета на Хвару, где сам упознала многу децу и схватила да их занима пуно необичних тема, углавном о одрастању. Ипак, ово није аутобиографски роман - открила је награђивана списатељица за децу и тинејџере.

Владимир и Јасминка имају двоје деце, Игора и Ану.

ГАЛЕРИЈА: Имање Љубивоја Ршумовића 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".