ПОВОДОМ несреће која се јутрос догодила на прузи Ниш – Димитровград у улици Димитрија Туцовића у Нишу, огласиле су се “Инфраструктре железнице Србије”

- Данас у 7.57 сати на путном прелазу на прузи Ниш – Ћеле Кула у тренутку када су рампе биле спуштене, теретни воз је налетео на петнаестогодишњег дечака који је том приликом повређен.  Иако су рампе биле спуштене, дечак је покушао да пређе пругу и у тренутку несреће нашао се на колосеку када је наишао теретни воз који је саобраћао из Ниша за Димитровград – саопштило је ово јавно предузеће.

Како даље наводе “Инфраструктура железнице Србије”, путни прелаз у улици Димитрија Туцовића у Нишу обезбеђен је аутоматским полубраницима са светлосним саобраћајним и знацима вертикалне друмске сигнализације. У тренутку несреће сви уређаји на путном прелазу су радили и били исправни.

 

- Према нашим незваничним информацијама са терена и изјавама сведока, дечак је у тренутку несреће имао слушалице на ушима. Истрага која је у току треба да утврди шта се догодило и како је дошло до несреће.

“Инфраструктура железнице Србије” још једном апелује и упозорава да се посебно на путним прелазима поштују прописи и саобраћајна сигнализација, да се пруга не прелази када су рампе спуштене и да пешаци и учесници у друмском  саобраћају приликом преласка преко пруге буду пажљиви, савесни и одговорни јер само тако могу да се спрече овакве несреће и сачувају људски животи – закључује се у саопштењу које је потписао Ненад Станисављевић, из Инфраструктура железница Србије.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".