Медени месец је једна од оних традиција која је остала верна свом пореклу, а ипак је у великој мери и еволуирала.

Данашњи медени месец се своди на то да се срећни пар опусти и проведе неко време заједно након стреса око планирања венчања.

Као и многи други термини, његово порекло је познато.

Фото: Профимедиа

 

 

Према Мерриам-Вебстер речнику, термин медени месец потиче од идеје да је "први месец брака најслађи", дакле мед (слатки) и месец (односи се на календарски месец). Овај израз "Хонеyмоон" је први пут употребљен на енглеском 1546. године, али пракса да се заправо крене на путовање након венчања није ушла у праксу на Западу све до 19. века.

У Великој Британији је постало уобичајено да елитни парови након брака одлазе на „брачну турнеју“, обично са породицом и/или пријатељима, како би посетили оне који нису били у могућности да буду присутни на њиховом венчању. То је био обичај који се прилично брзо проширио Европом.

Фото: Профимедиа

 

 

Савремени тренд одласка у иностранство на медени месец почео је као део гурања ка широко распрострањеном туризму током ере Бел Епок. Од овог тренутка медени месец је постао задовољство и уживање за младенце.

У почетку су најпопуларнија дестинација за младенце биле Италија и Француска ривијера, а већина медених месеца би почела у ноћи венчања.

Фото: Профимедиа

 

 

Суштина је ипак у томе да одвојите време да се повежете и доживите мало интимности и опуштања након дугог и стресног процеса планирања венчања. Оно што је заиста важно је да добијете оно што вам је потребно из овог најпосебнијег периода у вашем животу.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".