Ивана Дудић веома је популарна глумица, а своју прву већу улогу добила је у серији "Ургентни центар". Она се присетила свог почетка, али и неких занимљивих прича из своје каријере.

- Улогу у "Ургентном центру" памтићу јер сам у истом кадру играла са великим глумачким именима попут Данице максимовић и Катарине Радивојевић. Та улога је била трауматична за мене јер је била права драмска, а ја сам у то време била још увек студент на Факултету драмских уметности - присетила се Ивана.

Фото: АТА имагес

 

 

Ивана каже даје презадовољна рекацијом публике улогом Срне Тодоровић коју игра у теленовели "Од јутра, до сутра".

- Теленовеле у Србији смо подигли на један виши ниво јер се сада посвећује пажња свему, и сценарију и глумцима и целој причи. Латиноамериканци су поставили темеље тог жанра, али ми уопште не каскамо за њима. Лепи су коментари и рекације на моју улогу и драго ми је због тога јер ми је то прва главна у том формату - рекла је Ивана за емисију "Клапа".

Она каже да нема проблем са интимним сценама и открива да је њен колега Гордан Кичић био стидљив када су такве снимали за потребе серије "Сенке над Балканом".

Фото: Предраг Митић

 

 

- Могу да откријем да је Кичић доста стидљив и повучен. Када смо снимали те експлицитне сцене обоје смо се питали као ћемо и шта ћемо, али било нам је лепо. Режисер Драган Бјелогрлић нас је водио кроз све то и то је за мене је било чаробно искуство снимити једну тако велику и лепу серију. Трудим се да таквим сценама приступим веома професионално без много филозофије. Пре тога сам се за потребе улоге Софије Бауман у "Црвеном месецу" дибидус обнажила. Када су такве сцене оправдане и ако то није само скидање и обнаживање глумице ради неке интригантности ја сам за то.

Глумица је овом приликом испричала и једну занимљиву анегдоту, која је настала када је мењала Јелисавету Орашанин у представи "Кад су цветале тикве".

Фото: АТА имагес

 

 

- Био је то почетак моје професионалне глумачке каријере када сам у једном тренутку ускакала у уместо Јелисавете Орашанин у представи "Кад су цветале тикве". Играла сам партнерку Милошу Биковићу и то је био неки краћи монолог које ја учим веома брзо. Међутим, тог дана на сцени мени црно пред очима. Заборавила сам текст, почела сам нешто да лупам, смејали су ми се, суфлерка виче али ништа је нисам чула, зујало ми је у ушима. Милош ми је тихо говорио: "Ајде, ајде", и на крају сам се извукла и изговорила све што треба. Тада сам први и једини пут у каријери осетила трему.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".