Овај чудан обичај називају Тхе Блацкенинг, а у Шкотској се практикује од давнина, а задњих година постаје све популарнији. Иако би младенцима у остатку света овако нешто звучало као ноћна мора, у овој земљи је то традиција којој се сви радују. 

Фото: Профимедиа

 

 

Ради се о врло необичној и чак врло грубој церемонији када пријатељи младенце, углавном на јавном месту завежу и "уваљају" у све што им падне на памет како би били што прљавији - буде ту брашна, смећа, блата, прљавих мешавина свега и свачега... А онда их такве укрцају у приколицу и возе градом. На крају их засипају перјем.

Амбер Лове присетила се свог венчања. Није желела да будео део такве традиције.

- Рекла сам им да бих радије била засута шљокицама него ђубретом, рекла је.

Али, традиција се морала поштовати. У организацији је учествовала и њена мајка, која је такође прошла ову церемонију пре удаје. Амбер ни слутила није шта јој се спрема.

- Мама је дошла до мене и затражила моју помоћ у померању неког бокса. Следеће чега се сећам је то да су се врата отворила, а 25 наших пријатеља је искочило и зграбило ме. Била сам везана, прекривена сенфом, кремом, разним стварима. И мој муж је учествовао у томе. Ни он није знао да су му пријатељи спремили "оцрњивање".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Katie ♡ (@k8yyyy)

Иначе, порекло традиције је помало нејасно, али се верује да би оцрњивање требало да донесе срећу новопеченом пару од почетка њиховог заједничког живота. 

Нисам изненађена да сада све више људи практикује овај обичај. Добро је одржавати овакве традиције, посебно оне које доносе срећу - закључила је Амбер која се и данас, десетак година касније, и даље смеје томе што су њен супруг и она проживели тог дана.