Пикси је своје обраћање почео освртањем на меч против Португала који је одигран пре округло годину дана. Управо је то била одлучујућа утакмица којом су српски репрезентативци изборили место на Светском првенству.

Селектор Србије се осврнуо на списак играча који путују у Катар

- На ширем списку је било 35 фудбалера... Није то награда овима који су ту, него заслуга за оно што су урадили у квалификацијама, због понашања које су показали, стварали смо заједно хармонију и на крају квалитет. То су играчи који заслужују да носе дрес Србије. Са друге стране, играчи који нису на списку - далеко од тога да су им врата затворена. Они представљају будућност када је у питању Србија и рачунаћемо на њих. Сматрам да сви заслужују да се нађу на списку - рекао је Пикси.

Пикси је говорио и о повредама.

- Не волим кад ми играчи не играју због повреда. Очигледно је да су дужи период ван тима и добро је да чврсто верујем да ће бити спремни. Ради се на томе. Има једна песма од Александре Пријовић која каже "није коме је речено, него коме је суђено". Играче још нисам видео, а сад ћу се дружити са докторима. Ваљда ће играчи доћи до 18 - нашалио се Пикси.

Фото: АТА имагес

 

Селектор је причао о очекивањима јавности.

- Не могу то да забраним и за мене је најважније да су играчи свесни одговорности коју носе и ми растерећено идемо у Катар јер смо у страховитој  конкуренцији и са стилом успели да дођемо тамо. Само малициозни могу да налазе мане, Боже мој, не волим  непотребну гордост и волим потребну скромност. Ја тако живим, као и моја породица, тако гледам на овај посао и резултати ће доћи или неће доћи, али морате да их заслужите. Ово је једна шанса да скромно одемо у Катар као што је то било и пре тачно годину дана против Португала - рекао је Стојковић о еуфорији која је настала у народу пред Мундијал.

Фото: М. В.

 

Фудбалери Србије сутра крећу пут Катара, где ће играти у групи Г, заједно са Бразилом, Камеруном и Швајцарском. Српски репрезентативци прву утакмицу играју протв екипе Бразила 24. октобра од 20.00 часова. Меч са Камеруном је на програму четири дана касније, а 2. децембра се састају са тимом Швајцарске. 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".