Девин Букер – 70 поена Селтиксима

У вечери 24. марта 2017. године Санси су лако поражени на гостовању у Бостону. Био је то исход дуела који никога није изненадио, јер су Селтикси те сезоне били много бољи и њихова рутинска победа је била оно што су сви очекивали. Ипак, да се меч не заборави одмах по завршетку као један обичан дуел регуларне НБА сезоне, али и да  се после њега више прича о пораженима него о победницима, побринуо се, тада млада двадесетогодишња звезда гостију, Девин Букер.

Меч у Бостону Букер је окончао са 70 постигнутих поена. Тиме је оборио рекорд Санса по поенима једног играча на утакмици. Постао је и најмлађи кошаркаш који је постигао 70 или више поена на једном НБА мечу. Ушао је и друштво легенди Вилта Чемберлена, Кобија Брајанта, Дејвида Томспона, Дејвида Робинсона и Елџина Бејлора, који су једини пре њега успели да постигну 70 или више поена на једном НБА дуелу. Ипак, ту Букерову рекродну партију пратиле су и контроверзе…

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Devin (@dbook)

 

Подељена мишљења о Букеровом рекорду

Наиме, Девин Букер је на мечу са Селтиксима шутнуо чак 40 пута из игре. Уз то је извео и 26 слободних бацања, а велики део поена постигао је у финишу меча. И то када је питање победника већ одавно било решено и на паркету се углавном налазили играчи са мањом минутажом. Тада су Букерови саиграчи само њему додавали лопту како би повећавао поентерски салдо, а уз то су нападе Бостона заустављали фауловима, како би стопирали време и обезбедили Девину више напада до краја меча.

грање у „гарбиџ тајму“ и против резервиста многима се није допало. Они су коментарисали како је глупо то што је Девин Букер на тај начин и „на силу“ ушао у друштво великана. Уз то, многе је шокирало што су играчи Санса прослављали сваки поен Букера. Иако су убедљиво губили, они су се у финишу дуела радовали сваком поготку Букера, као да ће им он донети неки трофеј, а не да је постигнут у мечу који је њихов тим већ одавно изгубио.

Коби Брајант као инспирација

И поред неких за многе контроверзи, Букерова партија „одјекнула“ је широм планете. И зато је медије после меча највише интересовало како је он успео да постигне чак 70 поена против Селтикса. „Видео сам интервју са Кобијем. Причао је о томе шта га одваја од других људи који мисле да је 30 поена много. Он је рекао да никада није постављао лимите. Те речи увек држим у глави. Не постављам лимит у било чему. Желим да будем најбољи у животу. У свему, не само у кошарци.“ – био је Букеров одговор њима.
Многи сматрају да овакве партије штете кошарци и да не треба на силу јурити рекорде. Неки други да је Девин Букер одиграо фантастичан меч, а да је све остало мање битно. Чијем мишљењу сте ви ближи поделите са нама, након што се на снимку пред вама подсетите свакако историјске партије Букера против Селтикса.

(sportskasecanja.com)

 

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".