Венера, симбол емотивног, женског, јин принципа у астрологији је врло важна планета. Она не само да указује на љубавна дешавања у животу особе, него и на принцип који се добија рођењем од женске генетике, а који описује на који начин се доживљавају емотивно - љубавни односи, 

Венера је планета коју везујемо за подсвесне, емотивне процесе нашег бића, па су људи и догађаји који привлачимо у вези љубавних тема у животу заправо привучени њеном поставком у наталној карти, али из подсвесног угла. Желимо да уживамо, да нам је лепо, да једемо храну која нам се допада, да се препустимо чулима и задовољству.

16.11. већ почињемо да се осећамо слободније, планета Венера напушта страствени и мрачни знак Шкорпије, улази у оптимистичан знак Стрелца и указује на један веома растерећен период, који може бити помало збуњујући - али имаћемо наде да може бити боље.

Фото: Профимедиа

 

 

Венера у знаку Стрелца ће боравити до 10. децембра. 

Другачије. Слободније. Без љубоморе. 
Без потребе да икога или ико нас контролише. Са пуно воље да љубимо и будемо слободни. Да научимо да љубав не боли. Да љубав није када си посесиван, драматичан, искључив. 
Да кроз авантуру истражујемо себе и свој живот, да посматрамо љубав као избор и то првенствено као слободан избор. 
Венера у знаку Стрелца је  суочавање са собом кроз осећај слободе и могућности да искажемо себе на најлепши могући начин без страха да ће нас неко осудити или лоше проценити. 
У овом периоду Венера ће правити квадрат са Јупитером у знаку Рибе и опозицију са Марсом у знаку Близанаца - што заправо ствара сукоб унутар нас али може појачати сукобе у партнерском односу. 
Колико год да смо слободни, кроз тај осећај не смемо да изгубимо своју личну снагу. Колико год да смо јаки и спремни на отвореност и искреност, ова Венера нас учи да је све могуће, свака љубав и свака емоција су вредни поштовања, нико нема права да осуђује или калкулише. 

Због квадрата са Јупитером водите рачуна да не упаднете  у осецај да сте стално некоме нешто дужни посебно када је у питању вољена особа. 

Фото: Профимедиа

 

 

А због опозиције са Марсом, будите на дистанци од оних који вас осуђују и криво процењују. Марс може покренути велико међусобно неповерење посебно код оних парова који су скоро ушли у озбиљније везе. 
Посебно односи на Девице и Близанце. Они ће највише осетити проблематичне односе када су у питању љубавни односи. Што се тиче стрелчеве они могу да осете појачане емоције у смислу партнерског односа а за слободне стрелчеве могуће је да се појави нова љубавна прича до краја новембра. 

Ова Венера у Стрелцу се суочава са својим владаром а то је Јупитер који подстиче нас и учи нас колико је важно веровати и створити осећај вере у самог себе.

 Срећно нам са овом Венером! 

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".