После скандала у Техничкој школи у Трстенику када су ђаци малтретирали професорку и све то снимали, огласио се и директор ове образовне установе Милан Глиџић.

Подсетимо, јуче се појавио снимак на ком је један од ученика стајао иза леђа професорки, због чега је она реаговала и рекла да је некултурно стајати некоме иза леђа.

Након тога јој је један ђак извукао столицу, а онда су остали ђаци почели да се смеју, док је један од ученика све снимао телефоном.

Милан Глиџић је описао процедуру која се поштује у оваквим случајевима.

Фото: Твитер принтскрин/@ZoranIl77273998

 

 

- Инцидент се догодио 9. новембра док је трајајо шести час, ми смо као школа предузели све законске мере и покренули васпитно-дисциплински поступак против ученика, обавештено је Министарство просвете, обавештен је Центар за социјални рад, па и јавно тужилаштво. Професорка је смогла снаге и дала писмену изјаву. Упућени су и писмени позиви родитељима зато што су лица малолетна - рекао је директор за "Курир".

Након излагања о предузетим мерама, директор школе је рекао какве су конкретне казне за ову врсту насиља:

- Ово спада у трећи део насиља, данас је дисциплинска комисија за два ученика, јер се једном нису одазвали родитељи. Дисциплинска комисија ће дати предлог наставничком већу, а наставничко веће коначно одређује казну са којом ће ученици бити кажњени.

(Курир)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".