Након прича о Елтону Џону, Фредију Меркјурију, Елвису Прислију и Еминему, биографски филм добија и Витни Хјустон. Наоми Аки тумачи главну улогу у остварењу које је засновано на животу и музици легендарне певачице.

У режији Кејси Лемонс и према сценарију Ентонија Мекартена (номинованог за Оскара), води публику на емотивно и енергично путовање кроз каријеру и музику Хјустонове.


– “I Wanna Dance with Somebody” приказује нам додатне детаље из Витнине каријере и приватног живота. Њен отац Џон Расел, који је уједно био и њен менаџер, тешко је проналазио равнотежу између њиховог породичног и пословног односа.

Редитељка Кејси Лемонс пажљиво је дочарала и Витнину везу с музичарем Бобијем Брауном, с којим је имала породицу. Међутим, и поред две доминанте мушке фигуре, музика је та која је обележила живот Хјустонове. Кроз нови трејлер се провлачи и безвременски хит  “I Will Always Love You” из филма “Телохранитељ” – наводи дистрибутер у саопштењу.

На репертоару домаћих биоскопа публика ће бити у прилици да гледа филм о највећој певачици свих времена од 22. децембра.


Најпопуларнија певачица

Америчка певачица анђеоског гласа Витни Хјустон преминула је 11. фебруара 2012. у 50. години живота.

Према подацима из Гинисове књиге рекорда Витни је била женски извођач са највише награда. На списку њених награда налази се 415 признања, укључујући 2 награде Еми, 6 Гремија, 30 награда Билборд мјузик и 22 награде Американ мјузик. Хјустонова је такође била једна од најтиражнијих певачица, продавши више од 200 милиона албума и синглова широм света.

До 1992. године, Витни је била на врху света што се тиче њене музичке каријере, али је њен приватан живот од тог момента почео да измиче контроли.

Брак са Бобијем Брауном

Те године, певачица се лудо заљубила и удала за Р&Б певача, Бобија Брауна. На почетку, уживали су у браку, љубави и страсти, али врло брзо, њихов однос се променио и то због неконтролисане употребе дрога, која је постала центар њиховог света.


Свађе, туче, непримерено понашање супружника, небројено пута су органи реда морали да решавају. Витни га је неколико пута пријављивала полицији, тврдећи да ју је тукао. Касније би тужбе одбацила и вратила му се тврдећи да не може да живи без њега. Тек 2010. године у интервјуу Опри Виинфри јавно је признала да ју је Браун тукао, због чега је 1993. поднела тужбу против њега.

Трагична смрт

Умрла је у 50. години, 11. фебруара 2012. године у Лос Анђелесу, Беверли Хилс хотелу, где се следеће веће одржавала церемонија додела Греми награда на коју је била позвана. Витни је неколико дана пре тога била виђена на забави која се одржава пре Гремија.

Она је последњи пут јавно наступила дан раније, када се сасвим непланирано попела на сцену током забаве поводом предстојеће доделе Греми награда и отпевала део песме “Yes Jesus Loves Me”. 

Полиција је случај затворила са објашњењем да је певачица умрла у кади, тако што се случајно удавила. Касније, аутопсија је показала да је певачица у крви имала превелику дозу наркотика и лекова.


На њеној сахрани присуствовали су пријатељи и породица, а дирљив говор, одржао је њен дугогодишњи пријатељ, Кевин Костнер.

Да подсетимо, њена ћерка Боби Кристина Браун је преминула 2015. године и то шест месеци након што је под сумњивим околностима пронађена у кади без свести.

Након боравка у болници, где је утврђено да скоро да и нема можданих функција, Боби је пребачена у установу за палијативну негу где је провела шест месеци, а породица је свакодневно бдела уз њу, да би је на крају искључили са апарата за одражавање у животу. Имала је само 22 године.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".