Према сазнањима "Блица", језиви напад, у коме је погинуло троје људи - једна хуманитарка из Етиопије, један војник и сам нападач - догодио се приликом рутинског слетања у Дамбои, у Нигерији.

- Напад је ескалирао од почетне свађе међу нигеријским војницима на слеталишту. Нападач је запуцао на путнике који су се искрцавали из хеликоптера и том приликом убио хуманитарку из Етиопије - каже извор "Блица".

У тој пуцњави је рањен и Боро Ђукић Нападач му је притрчао како би га "оверио", али му се пушка, срећом, заглавила. Ту се није зауставио.

Фото:Војска Србије

 

- Убо је Боро Ђукић бајонетом двапут у стомак. Сигурно би га на месту убио да га у тој намери нису спречили остали нигеријски војници који су нападача на лицу места ликвидирали - каже извор "Блица".

"Блиц" незванично сазнаје да је Боро Ђукић оперисан и свестан, да су лекари санирали ране од бајонета и зауставили крварење.

- Ипак, нису могли да изваде метак којим је рањен, јер излазне ране нема. Улазну рану нису могли да идентификују због повреда нанетих бајонетом - каже извор "Блица".

Фото: ЕПА

 

Према сазнањима "Блица", Боро Ђукић је у болници у Мајдиугурију, где је екипа успела да га евакуише. Ако буде био у стабилном стању, биће пребачен у Европу у наредна 24 сата.

Боро Ђукић, пилот хеликоптера УН, рођен је 1962. у Чуругу.

На овај лет је кренуо у оквиру Ворлд фуд програма (WФП) Уједињених нација, који је унајмио чартер хеликоптер од немачког авио оператера.

(Блиц)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".